Trashed - közösségi vetítés

Szemét kérdés? Szívesen ennénk olyan halat, amit az óceánba ömlő szemétáraddattól pár méternyire fognak? Attól, hogy kidodjuk a kukába még nem tűnik el a szemetünk...

Amiről azt gondolnánk távoli probléma, közelebb van, mint hinnénk!

Jeremy Irons főszereplésével díjnyertes film vetítés lesz Budapesten. Az Oscar díjas színész ebben a filmben a nézőket saját élményén, felfedezésein keresztül vonja be egy sokat emlegetett ám máig megoldaltlan kérdés kapcsán - hogan kezeljük az emberi tevékenységek során keletkezett hulladékot? Egyik interjúja alkalmával elmondta: "Igaz történetet mesélek. Nem színészként, hanem emberként. Egy olyan történetet, ami minden egyes ember számára fontos kell, hogy legyen"

A film előtt meghívott hozzászólókkal egy szakmai kerekasztal beszélgetés keretében a hazai vonatkozásairól is szó esik majd!

Időpont: 2013. július 2. 15.30 - 18. 30

Részvétel: előzetes regisztráció a linkre kattintva!

 Részvételi díj: 1 500 Ft / fő

A vetítési helyszín korlátozott számú vendég befogadására alkamas, így a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük fel!

Helyszín: Budapest 1063 Munkácsy utca 27.

A filmet angol nyelven vetítjük magyar felirattal! Az esemény Facebook oldalát ide kattintva érheti el!

Kerekasztal beszélgetésre felkért szakemberek:

•    Balázs Tibor – ügyvezető, SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány

•    Czibók Ágnes – KSZGYSZ (Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége)

•    Hankó Gergely - PR és Marketing Vezető, ÖKO-Pack Nonprofit Kft.

•    Hársfalvai Hajnalka – PR munkatárs, Nemzeti Külgazdasági Hivatal

•    Laukó-Doró Viktória - főszerkesztő, Ma és Holnap magazin

•    Dr. Virág Annamária - IFKA nonprofit Kft., ipari szimbiózis projekt

•    Viszlay Zsuzsanna - IFKA nonprofit Kft., ipari szimbiózis projekt

 

Érdekességek a filmről:

Vietnám, Franciaország, Izland, Beurit, San Francisco, Yorkshire és a világ óceánjai - akár egy izgalmas turisztikai ajánlatban is elférnének egymás mellett, de most a gyönyörű tájak árnyékos oldalán járunk, ahol már napi kérdés, mit kezdünk a felhalmozódott szeméttel?

Minden évben több milliárd tonna háztartási maradékot, vegyi anyag, elektronikus hulladékot dobunk ki. Számokról és tényekről korábban is hallhattunk, azonban, hogy mi is történik ezekkel, hogyan befolyásolja ez emberek életét és hogyan lehet hatással itt és most a mi életünkre az egy olyan kérdés, amit szeretünk elhessegetni magunktól. Jeremy Irons és Candida Brandy rendező ennek jelentőségét mutatja be egy olyan környzeti-dokumentumfilmben, ami a maga egyszerű valóságában mutatja be a történéséket!

Kiábrándító felfedezések, tévhitek és mítoszok, végül egy kis remény: lehet ezen még változtatni!

Előzetes:

 

Együttműködő partnerek